Ulazna vrata

Prvi dojam je iznimno važan

ULAZNA VRATA

PVC vrata moraju da apsolutno pouzdano funkcionišu, da Vas štite od vremenskih nepogoda i da pružaju najviši nivo sigurnosti. Možda ste, u nekoj prigodi, pogled “prikovali” za kakva lijepa, zanimljiva i neobična ulazna vrata, vrata sa stilom, možda ste ih poželjeli imati na svome domu. Velika je vjerojatnost da su, u toj situaciji, vašu pozornost privukli baš paneli koje mi proizvodimo. Aluminij kao materijal je odličan vodič pa su profili od njega donekle specifični jer postoje tzv. topli i hladni profili. Topli profili sadrže prekinuti termički most, plastični umetak koji odvaja vanjski od unutarnjeg dijela profila te na taj način smanjuje toplinsku vodljivost. Topli profili imaju manji Uf i preporučuju se kod objekata gdje je važna toplinska izolacija. Tamo gdje nije toliko važna toplinska izolacija (kao npr. unutarnje stijene), mogu se staviti i hladni profili, tj. profili bez prekinutog termičkog mosta. Sva stolarija je okovana kvalitetnim, vrhunskim njemačkim okovom GU.

Kvaliteta i sigurnost?

PVC i aluminijske ploče od kojih su napravljeni paneli za ulazna vrata rezultat su najnovije tehnologije i najboljih materijala. Paneli su nam, dakle, postojani i stabilni, jednostavni su za održavanje i zadovoljavaju sve sigurnosne zahtjeve i standarde zvučne i termičke izolacije.

Izgled?

Kolekcija naših ukrasnih panela doista je bogata i zanimljiva. Za koji ćete se odlučiti, ovisi o vama, a možemo vam i pomoći savjetom o kombinaciji stakala različitih boja i vrsta. Ako želite, možemo izraditi i proizvod prema vašoj kreaciji. Ljepota naših modela može biti i u bijeloj boji, ali i u bilo kojoj drugoj iz RAL palete, te u imitaciji mahagonija i zlatnog hrasta. U ponudi su paneli za jednokrilna vrata i paneli u kombinaciji s polupanelima za dvokrilna vrata. Osim ulaznih vrata s dekorativnim panelima u ponudi imamo i vrata izrađena kao kombinacija PVC profila, stakla najrazličijih vrsta i PVC panela prema odabranom rasteru. Veliki asortiman oblika i kombinacija vrata, individualna i po Vašoj meri, ispuniće i Vaše najviše zahtjeve.

Aluminijumska bravarija

Aluminijumska stolarija svojim osobinama zadovoljava visoke standarde današnjeg tržišta za kvalitetnom stolarijom koja traži minimalno održavanje. Aluminijumski profili svojom čvrstoćom osiguravaju statičku stabilnost ugrađenih elemenata, izuzetno su lagani i samim tim je osiguran i dug vijek ugrađenog elementa. Veoma je važno i to što se ovim profilima takođe postiže i ušteda toplotne energije a njihova glatka površina znatno olakšava održavanje. Veliki izbor boja ne sputava ostvarivanje arhitektonskih zamisli tako da arhitekte rado posežu za ovim materijalom. Sva al. stolarija je okovana kvalitetnim, vrhunskim okovima proizvođača Stublina.

Pored pouzdanosti i odlične izolacione sposobnosti, ona pruža i estetski doživljaj jer oštre i jasne linije kao i visok stepen završne obrade pružaju moderan izgled i luksuzan stil vašem objektu.Jedna od glavnih prednosti aluminijumske stolarije u odnosu na drvo i PVC je ta što pokazuje veliku otpornost na atmosferske uticaje i generalno veću izdržljivost, odnosno vijek trajanja. Pruža dobru termičku i zvučnu izolaciju – posebno kada se koristi ona sa termo prekidom i pravilno kombinuje sa odgovarajućim staklom. Pored dugotrajnosti i pouzdanosti Aluminijumska stolarija ima veliki plus i na estetski izgled svojih profila, veći izbor boja koji omogućava ispunjenje različitih želja. Lakša je od PVC-a pa se može koristiti za izradu većih elemenata za poslovne prostore i sl. Pogodna je za korišćenje u oblastima sa visokim temperaturama i intenzivnom sunčevom svjetlošću. Jednostavna je za održavanje, dovoljno je povremeno je prebrisati mokrom krpom. Ekološki je opravdana jer se radi o materijalu prirodnog porijekla, koji je moguće reciklirati u potpunosti i koji ne utiče negativno na okolinu i zdravlje ljudi.